1617 skodder samlet i Præstø

I løbet af en uge har 1617 skodder fundet deres plads på Præstøs gader og stræder i byens gamle bydel.

Tirsdag d. 27. juli og onsdags d. 28. juli var vi fra FDF Ørslev-Vordingborg i Præstø for at samle affald på den affaldsrute i Præstø centrum vi havde fået tildelt af Vordingborg Komune.

1617 skodder blev der indsamlet i Præstø centrum i uge 30 og byen var ellers blevet tømt for skodder ved indsamlingen i uge 29.

De mange skodder blev fundet på Adelgade, kvarteret omkring det gamle torv og området omkring busholdepladsen samt på Havnevejen og Fjordstien ned til badestranden.

Ugen forinden var vi også på affaldsindsamling i Præstø og fik ved denne lejlighed også tømt byen for skodder. Dengang fik vi dog ikke talt skodderne, men der har efter al sansynlighed været mindst lige så mange. 

De ovenfor omtalte 1617 skodder har derfor ramt gaderne i Præstø i løbet af en uge, og hvis man begynder at regne lidt på det og forudsætter at det er denne mængde skodder der bliver henkastet hver uge, så vil man nå frem til at der i løbet af de 3 sommermåneder juni, juli og august vil komme til at ligge 21.021 skodder på de nævnte områder i præstø.

Hvis man dertil lægger de adre typer affald der er blevet indsamlet, så vil byen jo på det nærmeste komme til at ligne en losseplads, hvis ikke der er nogen der tager initiativ til at samle affaldet op.

Denne mængde affald lander på Præstøs gader i løbet af en uge